archief


Terug naar lijst

10 oktober 2014    Bezoek aan ROC Mondriaan.

Onze gastheer deze vrijdag: oud-collega en nu voorzitter College van Bestuur ROC-Mondriaan, Pierre Heijnen. Ontvangst in restaurant ‘Kleurrijk’ een in meerdere opzichten toepasselijke naam. Pierre, wetend dat de liefde door de maag gaat, vertelde ons dat dit restaurant ook voor buitenstaanders een warme hap á 5 euro verschaft.

Vervolgens kregen we van Pierre een uitleg over de plaats van het MBO on het Nederlands onderwijssysteem.  Kort samengevat: je kan veel kanten uit afhankelijk van inzet en capaciteiten. Overigens ook in geografische betekenis want de vestiging is een deel van het netwerk in Haaglanden.

Ellis Boot is de coördinator van het coaching programma, een project in samenwerking met de gemeente Den Haag. De coaches zijn belangrijke gidsen voor de studenten o.a. bij het plannen van hun toekomst en effectief solliciteren.

Na de leerzame presentaties konden de benen gestrekt worden tijdens een rondleiding in 2 groepen. Thema’s:  mode en verzorging.

De beginnende mode ontwerpers, bezig met schaar en belijnd papier.

Een bezoek aan de kapperszaal. Tip: je kan hier goedkoop je haar laten knippen en verzorgen.


Vaker gevraagd tijdens de rondleiding: wie zijn jullie?

 De VOG raakt zo bekend in bredere kring.

Als je ambities hebt te gaan ondernemen dan moeten ondermeer crediteuren betaald worden. In deze klas kon je leren uit te rekenen wanneer je dat moest doen.

Eind van de middag. Voorzitter Tiemen opende een deze keer langer durende ledenvergadering. Voor de eerste keer mochten de leden kiezen wie de hoogste Piet Vink prijs kreeg.

Links: jury voorzitter Jaap Huurman, met de winnaars van de 2e en 3e prijs:

 wijktuin Houtwijk

 stadstuin Emma’s Hof.

Wethouder Joris Wijsmuller met de winnaars van de hoofdprijs en de beker: de Spinozahof in de Stationsbuurt. Voor uw verslaggever als inwoner van de Stationsbuurt en goed bekend met de Spinozahof een mooie verrassing.